חייגו *2127
bool(true)

השתלות שיער לגברים ונשים

יתרונות השיטה

פתרון כירורגי-אסתטי לשיקום שיער דליל או קרח. בתהליך זה, זקיקי שיער נלקחים מאזור תורם (לרוב מהעורף) שבו זקיקים אלו עמידים להשפעות ה-DHT ומושתלים בקפידה באזורים הקרחים או הדלילים. הזקיקים המושתלים ממשיכים לגדול לאורך כל חיי המטופל ומספקים מראה טבעי ומלא.

פתרון קבוע

השיטה מתאימה כפתרון קבוע לשיער דליל או קירח

תוצאות לכל החיים

השיער נטמע בהצלחה באזור המושתל ונשאר כך לכל החיים

התאמה אישית

ההשתלה נעשית בהתאמה לצרכי המטופל ולצפיפות הרצויה

שיפור הבטחון העצמי

לאחר ההשתלה מתקבל מראה נהדר ומלא, המשפיע לטובה על הבטחון העצמי

תוצאה טבעית

השיער המושתל מתמזג בצורה טבעית עם השיער הקיים, כך שהתוצאה נראית אותנטית ומרשימה.

תהליך מקצועי ומדויק

ההשתלה מבוצעת על ידי צוות מומחים עם ניסיון רב, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות להבטחת תוצאות אופטימליות.

השתלות שיער גברים ונשים

נשירה ודילול שיער אצל נשים: תופעה שכיחה ומשמעותית

נשירת שיער אצל נשים היא בעיה נפוצה שיכולה להופיע בגילאים שונים ולהיות מושפעת ממגוון רחב של גורמים. 40% מאוכלוסיית הנשים מתמודדות עם תופעה זו, כאשר אחוזים גבוהים יותר נצפים לאחר גיל 50. עם זאת, בשנים האחרונות נראים מקרים רבים של נשירת שיער משמעותית כבר בגיל צעיר, לעיתים אף מגיל 27.

התקרחות נשית נחשבת לאחת הבעיות הרפואיות והאסתטיות הפחות מדוברות, אך השפעתה הרגשית והנפשית גדולה מאוד. האיגוד האמריקאי לאובדן שיער הגדיר את הבעיה כ"מצב רציני ומשנה חיים", שיכול לפגוע בדימוי העצמי ולגרום לנזקים פסיכולוגיים של ממש.

מה גורם לנשירת שיער אצל נשים? גורמים מרכזיים לנשירת שיער:

  1. שינויים הורמונליים:
    • נשירת שיער אחרי לידות נפוצה מאוד, בעיקר בשנה הראשונה לאחר הלידה.
    • בגיל המעבר, כאשר רמות האסטרוגן יורדות ורמות הטסטוסטרון עולות, זקיקי השיער הופכים רגישים ונסוגים.
    • שינוי תזונתי קיצוני, כמו הרעבה עצמית עד מצב של אנורקסיה, יכול לגרום להפסקת מחזור ונשירת שיער.
  2. מצבים גנטיים:
    • רוב הנשים שמגיעות לייעוץ מדווחות שגם אמא או אחיותיהן סובלות מדלילות שיער.
    • איבוד שיער תורשתי פוגע בעיקר בנשים בגיל המעבר, כאשר נגזרת של טסטוסטרון בשם דיהידרוטסטוסטרון (DHT) הופכת לאויב של זקיקי השיער.
  3. מצבים תזונתיים ורפואיים:
    • חוסרים תזונתיים כמו ברזל, B12, ואבץ משפיעים ישירות על בריאות השיער.
    • מחלות כרוניות כמו סוכרת, אנמיה ובעיות בתפקוד בלוטת התריס.
    • תופעות לוואי של תרופות מסוימות.
  4. מתח וטראומה:
    • אירועים טראומטיים או מתח נפשי ממושך יכולים לגרום לנשירה דרמטית (טלוגן אפלוביום).
  5. נזק מכני וחיצוני:
    • תסרוקות מתוחות כמו קוקו הדוק וצמות צמודות (Traction Alopecia).
    • שימוש ממושך בכימיקלים כמו צבעי שיער, פן והחלקות, במיוחד אם בוצעו בידיים לא מקצועיות.

דפוסי ההתקרחות הנשיים

בניגוד להתקרחות גברית, נשים חוות דילול שיער מפושט או בצורת "עץ אשוח" לאורך מרכז הקרקפת. קו השיער הקדמי (קו המצח) נשמר בדרך כלל, אך זקיקי השיער מאבדים כוח וחיוניות, והשיער הופך לדק ודליל יותר.

תסמינים לנשירת שיער מוגברת

נשירה משמעותית מתבטאת ב:

  • שערות רבות שנשארות על הכרית בבוקר.
  • שערות שנושרות במהלך חפיפה ונשארות בידיים.
  • כמות גדולה של שערות שנותרת על המברשת לאחר סירוק (מעל 100 שערות ביום).

מצבים רפואיים הקשורים לנשירת שיער

טלוגן אפלוביום (Telogen Effluvium) :

מצב המתבטא בנשירה דרמטית בעקבות אירועים טראומטיים כמו לידה, שינוי תזונתי או מתח. הנשירה מתחילה כמה שבועות לאחר האירוע ונמשכת עד שנה. במקרים מסוימים, המצב הופך לכרוני ללא הסבר ברור.

נשירה כתוצאה ממשיכה (Traction Alopecia) :

נגרמת מהפעלת מתח ממושך על שורשי השיער כתוצאה מתסרוקות הדוקות, תוספות שיער וצמות צמודות.

נזק משימוש בכימיקלים וחום:

חימום מוגזם, צביעה תכופה ושימוש בחומרים לא איכותיים עלולים לגרום להיחלשות זקיקי השיער ולאובדן שיער.

פתרונות לנשירת שיער ודלילות

  1. אבחון מקצועי:

מומלץ להתחיל בבדיקות דם לאיתור חוסרים תזונתיים או מחלות כמו אנמיה, סוכרת ותפקוד לקוי של בלוטת התריס.

  1. טיפולים תרופתיים ומקומיים:
    • מינוקסידיל: חומר למריחה על הקרקפת. כיום לנשים מומלץ יותר להתשמש במינונים הולכים וגדלים של מינוקסידיל בכדורים. אפשר להשיג אצלנו ברקיחה אישית לקבל מרשם לסופר פראם. 
    • פרופסיה: תרופה המשמשת בדרך כלל גברים, אך לעיתים ניתנת לנשים לאחר הפסקת המחזור.
    • תרופות ייעודיות ברקיחה פרטית: טיפול מותאם אישית במרשם רופא.
  2. טיפולים טבעיים ושיטות משלימות:
    • עיסויים לקרקפת להגברת זרימת הדם.
    • שימוש בשמנים טבעיים כמו שמן סומסום ושמן קיק.
  3. השתלות שיער לנשים:

השתלת שיער היא פתרון אידיאלי לנשים הסובלות מנשירה חמורה. בשיטות כמו DHI – Direct Hair Implantation או FUE, ניתן לעבות את השיער בצורה טבעית. בשיטת DHI לא מגלחים את החלק הקדמי הראש מה שיאפשר השתלה ללא נראות חריגה של גילוח.
קראו עוד על שיטת DHI

לסיכום

נשירת שיער אצל נשים היא תופעה נפוצה, אך יש לה מגוון פתרונות אפקטיביים. אבחון מוקדם וטיפול מקצועי יכולים לעזור לשקם את השיער ולהשיב את הביטחון העצמי. אנו מזמינים אותך לייעוץ אישי במרכז המומחים שלנו להשתלות שיער, בו נוכל להתאים עבורך את הפתרון הטוב ביותר.


השתלות שיער לגברים

בואו נעשה סדר בראש

"בסקרים שנערכו בארץ, כמעט 50% מהנשאלים דיווחו על רמה מסוימת של התקרחות". 

יותר מכך, תופעת ההתקרחות הופכת לנפוצה בגילאים צעירים יותר מבעבר. כיום, גם גברים בתחילת ובאמצע שנות ה-20 לחייהם מגלים סימנים ראשונים של קרחות. מבט על גברים מבוגרים יותר יגלה כי כ- 80% מהגברים יקריחו במהלך חייהם.

לקרחת השפעה שלילית גבוהה על הביטחון העצמי ועל הדימוי העצמי. במחקר מקיף שנערך באירופה וכלל חמש מדינות שונות, 70% מהגברים ציינו את השיער כמרכיב משמעותי בדימוי העצמי שלהם, ו-62% טענו כי אובדן שיער עשוי להשפיע על ההערכה העצמית שלהם. 

השתלת שיער מהווה כיום את האופציה הטובה ביותר להשלמת השיער החסר על הראש – ולמעשה היחידה שיכולה להצמיח שיער באזור שהתקרח. 

מדובר על השתלה עצמית – השיער המושתל הינו של המושתל עצמו. מדובר בזקיקים – יחידות שמייצרות שיער בגופנו – הנלקחים מאזור העורף, מועברים מאזורים תורמים ומושתלים בקפידה באזורים הדלילים והקרחים. לאחר זמן לא רב מתחיל לצמוח שיער חדש במקום ההשתלה, בעל מראה בריא וטבעי לגמרי ממש כמו השיער המקורי. 

אז למה בעצם גברים מתקרחים?

ברוב המוחלט של המקרים, התקרחות גברית טיפוסית תהיה מוגדרת – "כאלופציה אנדרו-גנית" – התקרחות גנטית. מדובר על פגם גנטי שמועבר בתורשה אשר בא לידי ביטוי ברגישות של זקיקי השערה בחלקו העליון של הראש, לאנדרוגן הגברי המצוי בגופו של הגבר. אותו חומר גורם להם להפסיק את פעילות צמיחת השערה התקינה ובצורה הדרגתית מפסיק לתפקד כלל. לכן, נראה נשירת שיער מואצת, דלילות בשיער ועד לראש קירח לגמרי.

נשירת שיער אצל גברים תופיע בנסיגה של השיער מקו המצח אחורנית, דילול של השיער עד התקרחות מלאה. לעיתים הנשירה תחל בנסיגה של מפרצים ותעצור שם ולעיתים תמשיך ותיסוג עד התקרחות מלאה. 

בתמונה: "סולם נורווד" – תהליך הנסיגה הנפוץ המתחיל במפרצים, נסוג מקו המצח ובהמשך מתפשט לכל אזורי הראש העליון. כשכל החלקים מתחברים אנו מקבלים קרחת מלאה. 

האזור היחיד שלא נושר אצל רוב הגברים הוא אזור העורף בין האוזניים – והוא בעצם האזור ממנו קוצרים את התרומה להשתלה העצמית. זקיקי השיער באזור זה בריאים לחלוטין ועמידים בפני השפעות האנדרוגן הגברי ולכן השיער באזורים אלו ממשיך לצמוח בצורה רגילה ומלאה.  

סיבות שונות לנשירת שיער אל גברים נחקרו לאורך השנים. המסקנה אליה הגיעו החוקרים היא שילוב של נתונים גנטיים ורמות הורמונים בגוף. סביר להניח כי הגורם המכריע לתופעה מצוי בגנים. זקיקי השיער בקרקפת עוברים מחזור חיים:         צמיחה    נסיגה      מנוחה     נשירה.

תופעת ההתקרחות היא התקצרות שלב צמיחת השערה והתארכות זמן המנוחה של הזקיק, דבר  המוביל לתהליך שנקרא "מיאטוריזציה", ההופך את השערה לדקה יותר ובהמשך גוררת דילול השיער בראש. 

ההורמון העיקרי בזירת ההתקרחות הוא הורמון בשם – "דיהי – דרו – טסטוסטרון" – DHT. מקורו בהורמון הגברי טסטוסטרון – שעובר תהליך ביחד עם אנזים המכונה – אלפה 5 – רוד- קטאז.

הורמון ה-DHT  מכווץ את זקיקי השיער ומקשה על צמיחתם הבריאה. בשל העובדה כי הטסטוסטרון לא מפסיק לייצר DHT אבל בכמות שנקבעת על ידי מאפיינים תורשתיים ומשתנה מגבר לגבר,  גברים הם בעלי סיכון גבוה יותר לסבול מנשירת שיער מוגברת. 

הורמון ה-DHT  ממלא שורה של תפקודים חשובים בגוף הגברי: הוא אחראי על סימני המין המשניים ועל מאפיינים נוספים של הגבריות, כמו שיער הגוף והזקן, מסת שריר, קול עמוק יותר, ועוד. לכן, תרופות שמעכבות נוכחות שלו (שמנסות לעזור בצמיחת שיער ועצירת נשירה) פוגעות במגוון תחומים אחרים עליו הוא אחראי.

אז מהו הפתרון הטוב ביותר נגד התקרחות?

כיום ידוע ומקובל לדבר על שלושה סוגי פתרונות לנשירת שיער והתקרחות של גברים:

  • שימוש בתכשירים מקומיים – משחות/ ספריי 

כגון: מינוקסידיל – בריכוזים שונים. שימוש מקומי על הראש פעמיים ביום.

יתרונות – תכשיר בטוח ללא תופעות לוואי משמעותיות. 

חסרונות – זמן טיפול, שיער דביק ושמנוני, תכשיר פחות יעיל לאזור המפרצים, יכול לגרום ליובש וגירוי בקרקפת וגם לקשקשת עבה. לעיתים יכולה להופיע צמיחה של שיער באזור הפנים (פחות סימפטי לנשים), תלות בטיפול – בהפסקת הטיפול כל התופעות נעלמות – גם החיוביות.

 

  • טיפול תרופתי – כדורים ויטמינים 

תרופות שמעכבות פעילות האנזים "אלפא 5 – רוד- קטאז". התרופה המוכרת ביותר בקבוצה זו של תכשירים הינה פינסטריד – בשמה המסחרי "פרופסיה" הניתנת בתדירות של כדור אחד ביום. 

יתרונות – שימוש קל מאוד ונוח, החוסך "התעסקות" עם השיער. אפקטיביות גבוהה של עד 90% בעצירת נשירה ועד 65% בהתחדשות צמיחת השיער.

חסרונות – בקרב כ-2% מהמשתמשים בגיל 40 מופיעה ירידה בליבידו (החשק המיני) הגברי, ופגיעה בתפקוד המיני. הטיפול עלול לפגוע במהימנות בדיקת הסקר של סרטן הערמונית.

לאחרונה, התפרסמו מספר מאמרים שהראו כי עיכוב האנזים  דיהידרוטסטוסטרון בעזרת פינסטריד במינון גבוה הביא לעליה בשכיחות סרטן הערמונית בצורתו האלימה.

שימו לב: אף אחת משתי השיטות אינה מציעה פתרון לצמיחת שיער חדש וכיסוי אזורים שהתקרחו זה מכבר.

  • בשתי השיטות נדרש טיפול רצוף של חצי שנה עד שנה לפני שניתן לראות תוצאות ושניתן להעריך את יעילות הטיפול. 
  • בשתי התרופות יש להקפיד על המשכיות הטיפול, שכן הפסקת השימוש תוביל לחידוש הנשירה במידה דומה לזו שנצפתה טרם התחלת הטיפול.
  • עלות כספית קבועה חודשית לטיפול.
  • השתלת שיער 

השתלת שיער הינה אפשרות טיפולית נוספת, במרבית המקרים בתוצאות קוסמטיות מעולות. השיער המושתל נלקח מהחלק האחורי של הקרקפת, שם בדרך כלל אין התקרחות בקרב גברים הסובלים מהתקרחות גברית קלאסית. 

השתלת שיער בשיטת FUE המסורתית מספקת תוצאות טבעיות לכל החיים ונחשבת לשיטת שחזור השיער המתקדמת ביותר.  תודות לטכנולוגיה המתקדמת עליה בנויה השיטה, כל זקיק שיער נשתל בכיוון, בזווית, ובעומק מוגדרים בכדי להגיע לתוצאות טבעיות ושיעור צמיחה מרבי של השיער המושתל. השערות המושתלות ממשיכות לצמוח ואינן נושרות לאורך כל חייו של המטופל. 

המקצועיות והמומחיות של חברת איילת גייר, לצד הקפדה מקסימלית על כל הנהלים והפרוטוקולים הקשורים בתהליך, מבטיחים ללקוחותינו שיעור מרבי של צמיחה מחדש עם תוצאות טבעיות לגמרי.

גנטיקה התקרחות גברים.1006594

TALK WITH US

השאירו פרטים ואחד היועצים שלנו יצור איתך קשר

    או חייגו: 2127*
    נגישות